Стало відомо, як працюватимуть заклади освіти на Донеччині у січні

Майже 140 шкіл у Донецькій області ухвалили рішення про оголошення канікул  на період карантинних обмежень 8-24 січня 2021 року.

Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева на брифінгу у Краматорську сьогодні, 6 січня.

Подробиці. З 8 січня до 24 січня на території України забороняється відвідування закладів освіти її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти  та спеціальних закладів освіти,  які продовжують працювати у звичайному режимі  з дотриманням протиепідемічних правил.

Через посилення протиепідемічних заходів в Авдіївській, Дружківській, Мирноградській, Новогродівській, Покровській, Гродівській, Удачненській,  Світлодарській, Часовоярській, Очеретинській, Вугледарській, Званівській, Іллінівській, Криворізькій, Лиманській, Олександрівській, Сіверській та Шахівській територіальних громадах прийнято рішення про оголошення в закладах середньої освіти на цей період канікул. Канікули відбудуться у 139 закладах  для 15,9 тис. учнів.

Разом з тим, у Добропільскій, Білозерській, Костянтинівській, Краматорській,  Маріупольській, Сартанській, Селидівській, Слов’янській, Святогірській, Торецькій, Великоновосілківській, Волноваській, Комарській, Мирненській, Старомлинівській,  Ольгинській, Мангушській, Мар’їнській, Курахівській, Нікольській, Кальчицькій, Хлібодарівській,  Олександрівській, Андріївській, Бахмутській, Білозерській, Новодонецькій,  Миколаївській,  Соледарській, Черкаській територіальних громадах у період з  11 січня по 22 січня  здійснюватиметься навчання за дистанційною формою  у 350 закладах для 151,7 тис. учнів.

«Усі заклади освіти повинні поінформувати батьків про особливості роботи у період обмежувальних протиепідемічних заходів шляхом розміщення  на сайті, у соціальних  мережах,  у батьківських групах/чатах. Спілкування між працівниками закладів,  проведення нарад, семінарів, педагогічних рад, зустрічей з батьками може відбуватися винятково у форматі онлайн», – зазначила вона.

У 37 закладах професійної (професійно-технічної) освіти  (9,4 тис. учнів) у період посилених обмежень  здійснюватимуть  навчання здобувачів освіти  в дистанційній формі.  Практична частина освітньої програми  буде спланована за окремим  графіком та погоджена з  роботодавцями та здобувачами освіти.

Заборонено відвідування закладів вищої та фахової передвищої освіти незалежно від форм власності. У разі проведення в закладах у зазначений проміжок часу практичної підготовки здобувачів освіти та екзаменаційних сесій,  навчання має здійснюватися виключно у дистанційному режимі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.