Ціни і терміни: Лабораторії Донеччини, які проводять тестування на COVID-19

У Донецькій області тестування на COVID-19 проводять як державні, так і приватні лабораторії.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Подробиці. Державні лабораторії працюють в Маріуполі, Торецькому, Краматорську та Слов’янську. Там виробляють аналізи, але не сам паркан, тож, якщо хочете державний безкоштовний тест, то ваш шлях – до сімейного лікаря. Далі приїде мобільна бригада (і це не «швидка»).

Саме так пояснив ситуацію Олександр Педенко, керівник Департаменту охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації.

«Туди звертатися не треба. У ці лабораторії доставляють зразки мобільні бригади. Для того, щоб пройти тестування, вам треба звернутися до сімейного лікаря і, якщо вам необхідно здати ПЛР-дослідження, – мобільна бригада відбере у вас зразок і доставить в лабораторію», – уточнив Педенко.

Втім, у багатьох випадках бригада все ж не їде, а самого пацієнта просять прийти в кабінет і здати аналіз. Правда і те, що результат безкоштовного тесту можна чекати кілька днів – в залежності від кількості зразків в черзі на обробку.

Відзначимо, що також в деяких з таких держлабораторій можна здати аналіз приватно (за додаткову плату).

Якщо ви хочете зробити ПЛР-тест платно і швидко, то потрібно звертатися в приватні лабораторії, які акредитовані Мінздравом для проведення ПЛР-тестів.

У Маріуполі в медичному центрі «Код здоров’я» зразки забирають в лабораторії по вулиці Уляни Громової, 69. Вартість послуги – 850 грн. Термін виконання – протягом двох днів.

Лабораторія «Нова діагностика». ПЛР-тест тут коштує 950 грн. Термін виконання – 2 дні. Відділення лабораторії є в Мирнограді, Костянтинівці, Краматорську, Маріуполі, Лимані, Покровську, Селидовому, Вугледарі, Добропіллі, Бахмуті, Часів Яру і Слов’янську.

Клініко-діагностичний центр «Фармбіотест». У Донецькій області аналізи забирають в Бахмуті і Краматорську. ПЛР-тест тут коштує дорожче, ніж в інших лабораторіях, – 1200 грн. Але виконати тест обіцяють за один робочий день.

Unimed Laboratories. Вартість тестування методом ПЛР – 900 грн. Лабораторії в Донецькій області працюють в Краматорську, Добропілля, Мирнограді, Вугледарі, Костянтинівці, Бахмуті, Покровську та Маріуполі. Термін виконання тесту: від 24-х до 48 годин.

Медична лабораторія «Сінево». ПЛР-дослідження роблять в Краматорську, Костянтинівці, Слов’янську, Покровську, Бахмуті, Дружківці, Добропіллі, Маріуполі, Мирнограді. Термін виконання тесту (за інформацією на сайті) – 2 дні. Вартість – 990 гривень.

Мережа лабораторій Invivo. Вартість ПЛР-тесту тут 900 грн. Результати обіцяють через день. Дослідження проводять в Бахмуті, Костянтинівці та Краматорську.

На сайті кожної лабораторії є актуальні ціни, рекомендації та контакти.

Нагадаємо. За вимогами Міністерства охорони здоров’я всі приватні лабораторії передають дані державі – для цього перед аналізом все клініки зажадають від громадянина заповнити стандартну анкету МОЗ. І якщо у нього виявлять COVID-19, то пацієнт буде зобов’язаний піти на самоізоляцію.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.