Український паспорт за рівнем мобільності увійшов у ТОП-30

Громадяни України мають безвізовий доступ до 46 країн світу.

Про це йдеться в оновленому міжнародному рейтингу Global Passport Power Rank 2021.

Подробиці. Український паспорт увійшов у ТОП-30 світового рейтингу паспортів за рівнем мобільності. Йдеться про список країн, громадяни яких можуть в’їжджати до інших держав без віз або отримувати візи відразу ж після перетину кордонів.

У рейтингу на початок 2021 року Україна посідає 30-те місце, оскільки її громадяни мають безвізовий доступ до 46 країн, а візи необхідні для відвідування 111 держав.

Лідером рейтингу стала Німеччина, яка має безвізовий доступ до 99 країн світу, а візи німцям необхідні для подорожей у 64 країни.

На другому місці перебувають Швеція, Фінляндія та Іспанія, громадяни яких мають безвізовий доступ у 99, 98 та 97 країн відповідно, а візи їм потрібно оформляти у 65 країн світу.

На третьому місці – Данія, Норвегія, Швейцарія та Нова Зеландія, громадяни яких можуть вільно подорожувати до 98, 95, 93 та 88 країн відповідно, а візи їм потрібні у 66 держав.

Чотири останні місця у рейтингу паспортів посідають Сомалі, Сирія, Афганістан та Ірак.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.