Польща розглядає можливість передати Leopard, Фінляндія вже готує військову допомогу Україні

На Заході усе частіше кажуть, що постачання західних танків та далекобійної техніки для Збройних сил України – лише питання часу.

Наразі Польща розглядає запит України на постачання сучасних німецьких танків Leopard.

Про це повідомляють журналісти The Wall Street Journal з посиланням на польського дипломата.

За його словами, передача західних танків українцям – це лише питання часу. Польща має на озброєнні 240 танків Leopard (137 Leopard 2A4, 105 Leopard 2A5 і до 10 Leopard 2PL).

Однак країна очікує танки на заміну від виробників із Південної Кореї та США – K2 Black Panther і Abrams. Крім того, для остаточного рішення про передачу також потрібно «зелене світло» від Німеччини, яка поки що вагається.

Про передачу панцерників Leopard до ЗСУ кажуть і в уряді Фінляндії. Однак наголошують, що передадуть танки лише тоді, коли відповідне рішення ухвалять і у Європі.

Про це заявив голова Комітету з оборони парламенту країни Антті Хакканен каналу MTV Uutis.

«Якщо Європа почне давати танки Україні, то має бути задіяна і Фінляндія. Звісно, з нашим невеликим внеском, тому що власна обороноздатність завжди є пріоритетом для нас як для країни, яка межує з Росією», – зауважив він.

Відомо також, що Фінляндія готує черговий пакет військової допомоги Україні. Його мають затвердити найближчими днями.

«Фінляндія підтримує Україну. Ми готуємо 12-й пакет допомоги. Рішення будуть ухвалені протягом найближчих тижнів. Вміст допомоги визначається спільно з Силами оборони для того, щоб не послабити власну обороноздатність», – написав міністр оборони Фінляндії Мікко Савола у Твіттері.

Він зауважив, що Фінляндія не буде розголошувати подробиць щодо вмісту пакета військової допомоги з міркувань безпеки.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.