Кравчук заявив, що на постріл потрібно відповідати пострілом

Україна повинна жорстко відповідати на всі звинувачення з боку РФ, а на дії російських бойовиків – дзеркально.

Про це заявив голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Кравчук зазначив, що провокацій з боку збройних формувань РФ на Донбасі стає більше. А останніми днями вони призводять до бойових втрат і тому вже немає сенсу розрізняти, що з них є провокаціями, гідними відповіді.

«Якщо ми подивимося на останні події, то вони очевидні. Вчора і сьогодні вбивають наших солдатів, стріляють, причому вже з 120-мм мінометів, тобто порушують всі можливі і неможливі домовленості. Я скажу свою думку, я б діяв дзеркально: на кожен постріл відповідати пострілом. Не треба вигадувати, що це провокація чи не провокація. Постріл є постріл. Якщо вони стріляють, повинні відповідати так само», – сказав Кравчук.

Він також заявив, що бойовики окупанти мають отримувати жорстку відповідь у всьому, бо в іншому випадку «це ознака нашої слабкості».

«Не треба чекати, поки когось уб’ють чи поранять. Вони використовують будь-які можливості, щоб провокації перетворювати на реалії. Тобто звинувачувати Україну, вимагати від України і стріляти в солдатів України. Чого ми маємо спостерігати і робити вигляд, що цього не відбувається? Має бути відповідна жорстка реакція у всьому, інакше вони будуть розуміти, що наші поступки – це ознака нашої слабкості», – сказав глава української делегації ТКГ.

Нагадаємо. Учора ввечері внаслідок вибуху невстановленого предмета загинуло двоє військовослужбовців зі складу 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу, ще один перебуває у важкому стані. Тоді ж біля Пісок було поранено ще одного українського бійця.

Вдень того ж дня двоє військових отримали поранення.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.