Шмигаль заявив про поновлення перевірки бізнесу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що перевірки бізнесу в Україні повертаються. Таку постанову затвердив Кабінет міністрів.

Про це повідомляють Вчасні Новини.

Подробиці. Кабінет міністрів затвердив постанову про поновлення перевірки бізнесу. В уряді переконані, що це допоможе боротися з тіньовою економікою. Водночас наголошується, що заборона на документальні перевірки фізичних осіб-підприємців залишається.

Шмигаль зазначив, що мораторій на перевірки був виправданий на початку пандемії, коли весь бізнес фактично зупинився. Проте через відсутність контролю сьогодні страждає не тільки держава, але і той бізнес, який працює чесно.

Також відомо, що Кабінет міністрів звузив межі мораторію на проведення перевірок діяльності бізнесу. Тепер під його дію не потрапляють раніше розпочаті, але не завершені перевірки, перевірки дотримання граничних термінів поставок за імпортними операціями, а також перевірки тих суб’єктів господарювання, які здійснюють ризиковані операції і обробляються тимчасовими слідчими комісіями Верховної Ради.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.