Відключення опалення на Донеччині: поліція відкрила кримінальні провадження

Такою стала відповідь правоохоронців на самоправні дії приватного акціонерного товариства «Донецькоблгаз»

Про це повідомив очільник ОДА Донецької області Павло Кириленко у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Вчора, 6 березня, у ПАТ «Донецькоблгаз» повідомили, що «ОКП «Донецьктеплокомуненерго», як постачальник тепла для Донецької області, залишилось без постачальника природного газу через борги перед АТ «НАК «Нафтогаз України». Тож у регіоні з 6 березня буде відключено опалення.

«Поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 356 КК України – за самоправство. Такою стала відповідь правоохоронців на самоправні дії приватного акціонерного товариства «Донецькоблгаз», яке, порушуючи постанову Кабміну та умови меморандуму (підписаного за ініціативи Президента урядом, НКРЕКП, Нафтогазом та мерами українських міст 9 лютого), всупереч прогнозованому зниженню температури повітря до -7 градусів, безпідставно перекрило газопостачання 59 котелень обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго»», – написав Кириленко.

Він зазначив, що такі самоправні дії Донецькоблгазу загрожували мешканцям області та фактично могли призвести до руйнації систем централізованого опалення.

Кириленко подякував правоохоронцям, які миттєво відреагували на звернення ОДА та численні звернення жителів й реалізували комплекс термінових заходів.

«Відкрили кримінальні провадження по факту порушення діючого законодавства України з боку ПАТ «Донецькоблгаз», здійснили відповідні слідчі дії, виїхали на місця та об’єкти, які були відключені від газопостачання, зафіксували факти протиправних дій», – написав він.

Повідомляється, що було поновлено газопостачання до вказаних котелень та відновлено їх роботу у нормальному режимі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.