Безпілотник ОБСЄ зафіксував понад 40 невідведених російських танків на Донбасі

СММ ОБСЄ зафіксувала понад 40 невідведених танків та понад 30 танків, гаубиці, гармати за межами виділених місць зберігання.

Про це повідомляється в опублікованому звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні 78/2021, передає Укрінформ.

Подробиці. Усе озброєння бойовиків розміщено з порушенням ліній відведення

Місія ОБСЄ зафіксувала 42 танки російських військ у окремих районах Донецької та Луганської областей, розміщених із порушенням ліній відведення, а також ще 31 танк противника, що були розміщені за межами виділених місць зберігання.

Зокрема, безпілотник СММ зафіксував 34 танки Т-72 та Т-64 на полігоні поблизу населеного пункту Бойківське (поблизу Тельманове; 67 км на південний схід від Донецька) «у зоні, у межах якої відповідно до пункту 5 меморандуму від 19 вересня 2014 року розміщення важкого озброєння та військової техніки заборонено».

4 квітня на тому ж полігоні було виявлено вісім танків Т-72.

Читайте також: Відбирають «джипи», відправляють до військкоматів: в ОРДЛО готуються до активації війни

У той же день на полігоні поблизу н. п. Покровка (36 км на схід від Донецька) було виявлено дві реактивні системи залпового вогню (БМ-21 «Град», 122 мм).

Усе це озброєння було розміщено з порушенням ліній відведення.

«Місія зафіксувала 31 танк, шість гаубиць і чотири протитанкові гармати (майже всі одиниці озброєння були на двох полігонах та біля них) у непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей», − повідомили в СММ також про виявлення озброєння, розміщеного за межами виділених місць зберігання.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.