Литва проситиме НАТО про надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі

На думку глави МЗС Литви, отримання Україною ПДЧ стало б сильним сигналом для Росії

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, повідомляє Delfi.

Подробиці. Литва запропонує союзникам по НАТО надати Україні План дій щодо членства (ПДЧ), після реалізації якого країна могла б стати членом Альянсу.

«Ми повинні незабаром звернутися до колег з листом, щоб ще раз розглянути можливість надання ПДЧ Україні», – заявив глава МЗС в середу на пресконференції.

За його словами, це питання вже почали узгоджувати.

«Я переконаний, що НАТО міг би повторити свою пропозицію щодо надання Плану дій щодо членства України, і це питання ми якраз почали узгоджувати з колегами з Балтійських держав», – додав Ландсбергіс.

Він впевнений, що це було б «сильним сигналом для Росії, що Україна обирає трансатлантичний напрямок, і це отримало відгук серед країн НАТО».

Нагадаємо. 6 квітня президент України Володимир Зеленський обговорив з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом загострення безпекової ситуації на Донбасі. Президент наголосив, що «НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ».

У відповідь на заяву президента України США зазначили, що виступають за політику «відкритих дверей» НАТО щодо країн, охочих вступити в Альянс.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.