Радники лідерів семи країн готові обговорювати список гарантій безпеки для України

Радники лідерів 7 країн, серед яких США, Велика Британія, Туреччина, Польща, Німеччина, Франція та Ізраїль готові обговорювати список гарантій безпеки для України, заявив президент України Володимир Зеленський.

“Зустріч точно буде, бо її підтвердили представники країн-гарантів. Майбутніх. Це стосується США, Великої Британії, Туреччини, Польщі, Німеччини, Франції, Ізраїлю. Це ще не всі гарантери, але я назвав ті країни, які вже готові приїжджати та обговорювати список гарантій безпеки”, – розповів Зеленський в інтерв’ю турецькому телеканалу Haberturk.

Він наголосив, що Україні важливо знати, на які саме гарантії згодні йти ці країни.

“У них різні погляди. Деякі з них готові на все, на повну підтримку. А деякі не на повну. Тому нам потрібна спільна зустріч із цими країнами на рівні радників, які будуть говорити про майбутній документ – гарантії нашого суверенітету, незалежності та територіальної цілісності”, – сказав він. Зеленський додав, що, “коли Україну все влаштовуватиме в документі, відбудеться зустріч із російською стороною”.

Глава держави також зазначив, що зустріч із радниками зазначених 7 країн має відбутися найближчим часом. “І після – так само швидко – з Росією, оскільки в Україні триває війна”, – додав він.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.