У МВС анонсували збір інформації про загиблих і вивезених окупантами за межі України людей

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський анонсував початок фіксації масових військових злочинів, які чинили російські окупанти в Україні.

“Фактично всюди, де знаходилися російські військові, ми фіксуємо ту саму картину: немає міста, де немає жертв; немає села, де немає руйнувань. Це говорить про загальний підхід російської армії до ведення бойових дій, відношення до мирного населення і до мародерства”, – цитує міністра пресслужба в телеграм-каналі відомства в середу.

Глава МВС також анонсував відкриття цілодобової “гарячої лінії” Національна поліція України для родичів загиблих у результаті військових дій Росії. За телефоном (0 894 201 867) оператори нададуть консультацію та роз’яснення щодо процедури поховання загиблих.

“Кількість людей, які зникли безвісти, ми вимірюємо сотнями, тому така допомога надзвичайно потрібна. Громадяни сьогодні можуть допомогти слідству встановити тих осіб, які, на жаль, загинули або були вивезені з території України в Республіку Білорусь”, – пояснив міністр.

Крім того, Монастирський закликав громадян, охочих взяти участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, долучитися до добровольчих формувань цивільного захисту. Анкету добровольця можна заповнити на офіційному сайті ДСНС України.

“Нам потрібен такий фронт, адже чим швидше ми зможемо розібрати завали, тим більше ми знатимемо про те, які злочини в цих регіонах вчинялися”, – додав міністр.

Щодо розмінування населених пунктів у Київській області, міністр зазначив, що ситуація залишається складною. Кожного робочого дня рятувальники виявляють у столичному регіоні від 4 до 5 тис. вибухонебезпечних предметів.

Монастирський також наголосив, якщо орієнтуватись за міжнародними підходами, один день активних бойових дій дорівнює місяцю розмінування.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.