Фейсбук видалила мережу ботів «Слуги народу»

На фальшивих сторінках у Фейсбуці та в Інстаграмі нахвалювали президентську фракцію та поширювали інформацію часто сатиричного характеру, зокрема про коронавірус.

Про це йдеться у звіті компанії, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Загалом було видалено 105 облікових записів у соціальній мережі Фейсбук та 5 акаунтів в Інстаграмі, які працювали в інтересах «Слуги народу». Зокрема, йдеться про фальшиві акаунти, які нахвалювали президентську фракцію.

Мережа орієнтувалася виключно на українську аудиторію, розміщувала повідомлення російською та українською про чинну політичну ситуацію.

Деякі сторінки були названі на честь регіонів або міст – Київ, Одеса, Житомир, Львів чи Тернопіль. Їхні веб-сайти та медіа-бренди підтверджували, що Україна була їхнім головним напрямком.

На фальшивих сторінках поширювали інформацію часто сатиричного характеру, зокрема про коронавірус. «Меми» переважно копіювали з інших джерел, щоб охопити якомога більшу кількість громадян різних поглядів.

Акаунти видалили за порушення політики Фейсбук щодо скоординованої неавтентичної поведінки (CIB).

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.