Росія звільнила українського політв’язня після 7 років колонії

Олексій Чирній відбував покарання через начебто підготовку терактів на території окупованого Криму. Окупанти етапували його і не дали навіть побачити матір

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Після 7 років колонії через незаконний вирок суду за нібито підготовку терактів на території окупованого Росією Криму РФ звільнила українського політв’язня Олексія Чирнія.

«Довгих 7 років він відбував покарання через незаконний вирок суду за начебто підготовку терактів на території тимчасово окупованого Криму. Олексія незаконно утримували в декількох колоніях суворого режиму на території Російській Федерації – в Магадані, Москві, Ростові-на-Дону. Сьогодні його звільнили з виправної колонії суворого режиму № 15, що у місті Батайську Ростовської області», – зазначила Денісова.

Вона додала, що його під наглядом озброєної охорони етапували до російсько-українського кордону для примусової депортації з території Росії, не даючи поспілкуватися з його матір’ю і батьком, які приїхали його зустрічати з тимчасово окупованого Криму.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.