ЗРК NASAMS і Aspide прибули в Україну

До України прибули зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони NASAMS і ракети Aspide.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Твіттері.

«Дивіться, хто приїхав! Зенітно-ракетні комплекси NASAMS і Aspide прибули в Україну», – написав він.

Резніков додав, що ця зброя значно посилить українську армію і зробить небо безпечнішим.

«Ми продовжуватимемо збивати ворожі цілі, що атакують нас. Дякуємо нашим партнерам: Норвегії, Іспанії та США», – зазначив Резніков.

Прокоментував прибуття ППО і керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у Телеграмі. Але зробив це ще лаконічніше.

Нагадаємо, раніше США пообіцяли надати Україні загалом 8 систем протиповітряної оборони NASAMS, з яких дві в короткостроковій перспективі. У листопаді також стало відомо, що Іспанія передає Україні новий пакет військової допомоги, який включає батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide.

NASAMS – пересувний норвезький зенітний ракетний комплекс, призначений для боротьби з маневровими аеродинамічними цілями на малих та середніх висотах, NASAMS може знищувати БПЛА, балістичні ракети, гелікоптери, літаки, крилаті ракети та інші цілі. Належить до систем ППО малого-середнього радіусу дії.

Aspide – клас керованих ракет середньої дальності для ураження повітряних цілей. До складу входять зенітні керовані ракети та ракети класу «повітря-повітря».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.