Допомога при народженні дитини: розмір хочуть збільшити

Допомога при народженні дитини в Україні може зрости майже на на 9 тис. грн. За словами Лазебної, розмір складатиме 50 тис. грн.

Про це повідомила міністерка соцполітики Марина Лазебна під час всеукраїнського форуму “Україна 30. Саміт “Діти”.

“Хочемо, щоб наступного року допомога при народженні дитини була збільшена. Ця допомога вже близько 10 років не індексується, вона є фіксованою. Тому ми просимо парламент збільшити її до 50 тис. грн”, – розповіла Лазебна.

Як сьогодні виплачується допомога при народженні дитини

У 2021 році розмір допомоги при народженні дитини в Україні складає 41,28 тис. грн. Вона виплачується у 2 підходи:

  • 10 320 грн – у вигляді одноразового платежу одразу після народження дитини;
  • решта розбивається на рівні частини по 860 грн, які виплачуються щомісяця протягом трьох років.

Кількість дітей в Україні зменшується

Лазебна зазначила, що з часу набуття Україною незалежності, в країні значно скоротилася кількість дітей по відношенню до дорослого населення. Скорочення складає цілих 8%.

“Дітей серед нас стає менше. Сьогодні у нас 7 млн дітей, або 18% від усього населення країни. На початку незалежності було майже 26%”, – наголосила міністерка.

Малозабезпечені сім’ї матимуть допомогу на свою справу

Також Лазебна розповіла, що вже з 2022 року малозабезпечені сім’ї матимуть змогу отримувати допомогу від держави. Її можна буде направити на відкриття власного бізнесу.

“Для малозабезпечених сімей також з наступного року ми впроваджуємо допомогу на відкриття власної справи. Це потрібно, щоб діти були з батьками, а батьки мали роботу”, – зазначила вона.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.