Молдова ратифікувала поправки до Угоди про вільну торгівлю з Україною

Поправки мають полегшити доступ інвесторів і бізнесу до переваг існуючих преференційних домовленостей між Молдовою, ЄС і Україною.

Про це повідомляє Newsmaker, передають Вчасні Новини.

«Парламент Молдови ратифікував протокол про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю між Молдовою та Україною. Пропоновані поправки полегшать доступ інвесторів і бізнесу до переваг існуючих преференційних домовленостей між Молдовою, Євросоюзом і Україною», – йдеться в повідомленні.

Протокол про зміну Угоди про вільну торгівлю між Молдовою та Україною наприкінці серпня підписали прем’єр-міністри обох країн Наталія Гавриліца та Денис Шмигаль.

«Згідно з поправками, виробники з України зможуть імпортувати в Молдову сировину і компоненти для їх переробки, а потім експортувати кінцеву продукцію в країни Євросоюзу. При цьому товари отримають сертифікати про молдавське походження, і для цього не потрібно буде платити мита, згідно з існуючим пільговим режимом», – додає видання.

Раніше Шмигаль казав, що зміни до Угоди про вільну торгівлю передбачають, що в торгівлі між Україною та Молдовою застосовуватимуться Пан-євро-середземноморські правила походження товарів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.