США вивчають можливість евакуації своїх громадян з України

Влада США вивчає можливість та способи евакуації американських громадян з території України. Планування потрібне на випадок «непередбачених обставин» на тлі загрози нападу Росії.

Про це повідомляє CNN з посиланням на 6 співрозмовників, передають Вчасні Новини.

Зазначається, що плануванням дій на випадок «непередбачуваних обставин» керує Пентагон. Офіційні особи США підкреслили, що досі неясно, чи ухвалив президент Росії Володимир Путін рішення про вторгнення. Та зазначили, що він нагромадив достатньо сил, обладнання та запасів біля кордонів України, щоб у найкоротші терміни рушити в атаку.

Також джерела наголосили, що зараз адміністрація не бачить необхідності в евакуації. Обговорення є частиною планування у разі серйозного погіршення ситуації з безпекою, додали кілька офіційних осіб, які брали участь у плануванні.

Декілька людей відзначили, що шквал планування пішов за масовою евакуацією США з Афганістану, яку законодавці розкритикували як погано сплановану після того, як з’явилися зображення хаосу в аеропорті Кабула.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.