12 років за ґратами проведе священник УПЦ (МП), який «зливав» позиції ЗСУ на Луганщині

Співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази вини ще двох російських агентів. Обидва мають безпосереднє відношення до УПЦ (МП). Наразі тільки одному призначили покарання, а другий священних переховується на тимчасово окупованій території України.

Про це повідомляє Служба безпеки України у Телеграмі.

Зазначається, що священники російської церкви в Україні збирали розвіддані про дислокацію Сил оборони на Луганському напрямку і «здавали» рашистам учасників АТО.

«Одним з поплічників ворога є настоятель храму УПЦ (МП) у Лисичанську. Він передавав окупантам інформацію про бойові позиції українських військ на території міста, а також в районі Сєвєродонецька. Насамперед ворога цікавили відомості щодо кількості особового складу і військової техніки підрозділів ЗСУ. Також він «повідомляв» агресору про місцевих патріотів, які потенційно могли чинити спротив окупаційним угрупованням», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, клірика залучив до співпраці представник окупаційної армії рф під час поїздки до рф у 2014 році. І з того часу на постійному контакті зі священником перебував ватажок одного з терористичних угруповань «лнр».

«Після початку повномасштабного вторгнення настоятель храму збирав та передавав йому дані про підрозділи ЗСУ», – йдеться в повідомленні.

Затримали зловмисника у квітні цього року в результаті спецоперації. На підставі зібраних доказів суд призначив йому покарання – 12 років позбавлення волі.

Також СБУ викрила ще одного священника УПЦ (МП), який пішов на добровільну співпрацю окупантом на Луганщині.

«Перебуваючи на тимчасово окупованій території сходу України, він здавав рашистам місця перебування учасників руху опору, зокрема колишніх бійців АТО. За попередніми даними, саме за його «наводкой» рашисти викрали двох українських патріотів», – йдеться в повідомленні.

Наразі фігурант переховується від правосуддя на захопленій частині сходу України.

Його протиправні дії розслідує Служба безпеки у рамках кримінального провадження за ст. 111 (державна зрада).

12 років за ґратами проведе священник УПЦ (МП), який «зливав» позиції ЗСУ на Луганщині
12 років за ґратами проведе священник УПЦ (МП), який «зливав» позиції ЗСУ на Луганщині

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.