Данілов: Не всі партнери України насправді були партнерами

Щодо розслідування збиття борту Boeing 737 МАУ поблизу столиці Ірану Тегерану Україна не отримала очікуваної підтримки від міжнародних партнерів

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в етері Еспресо.TV.

Подробиці. Він нагадав про миттєву реакцію України на збиття літака в Тегерані.

«Починаючи з перших хвилин наша держава робила все від неї залежне для того, щоб ми дізналися, що ж насправді відбулося в Тегерані. І ви всі знаєте, що менше, ніж за добу, наша спеціальна група у складі всіх відповідних відомств, розвідок, наших фахівців уже перебувала на території Тегерана. Це була доволі складна ситуація. Ми розуміємо, що сталося, і ви знаєте, що ми перші, незважаючи на те, що наші партнери заперечували факт атаки на наш літак, Україна перша наголосила, що це були російського виробництва ракети «Тор-М1», які двічі влучили в наш літак, що призвело до сумних наслідків», – зазначив Данілов.

Секретар РНБО також додав, що українська сторона не отримала належної підтримки від міжнародних партнерів.

«Сьогодні тривають перемовини, сьогодні йде розслідування нашої Генеральної прокуратури і я можу вас запевнити, що ми обов’язково поставимо в цьому питанні останню крапку. Питання складне, ускладнюється тим, що не проста країна, непрості відносини. Єдине, що я можу сказати, на превеликий жаль, не всі партнери, які кажуть, що вони партнери, в даному випадку дійсно були нашими партнерами», – зазначив він.

Водночас, Данілов відмовився відповідати на запитання журналіста, кого з партнерів України секретар РНБО має на увазі.

«Я не можу сказати, кого я маю на увазі. Я кажу: не всі партнери, які наголошують,  що вони є партнерами, на певні наші звернення ми не отримали ту підтримку, яку би хотіли отримати», – додав Данілов.

Нагадаємо. Літак МАУ був збитий 8 січня 2020 року незадовго після зльоту з Тегерана двома ракетами класу «земля-повітря». В результаті загинули всі 176 осіб, які перебували на борту літака.   Іран взяв на себе відповідальність за збиття українського літака.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.