Кириленко: Окупанти не дали полагодити водогін «Горлівка-Торецьк»

Фахівці «Вода Донбасу» не змогли полагодити водогін «Горлівка-Торецьк», бо російській окупаційні війська двічі порушили режим тиші, у тому числі із застосуванням гранатомету.

Про це повідомив глава Донецької ОДА Павло Кириленко у Telegram.

Подробиці. Фахівці «Води Донбасу» приступили до обстеження, залучивши техніку.

«Сьогодні,  8 січня,  о 10:05  співробітники КП «Вода Донбасу» у супроводі піротехнічного розрахунку ДСНС України, представників ОБСЄ та СЦКК приступили до обстеження ділянки водогону «Горлівка-Торецьк» за межами смт Південне Торецької міської ради. До робіт було залучено 31 особу та 8 одиниць техніки», – написав він.

Після цього близько 11:00 окупанти відкрили провокативний вогонь зі стрілецької зброї та гранатомета у напрямку робочої бригади, яка здійснювала ремонтні роботи.

«Сторони відновили режим тиші і о 12:00 роботи продовжились. Однак, не зважаючи на домовленості, близько 14:00 противник знову відкрив провокативний вогонь зі стрілецької зброї. Роботи було негайно припинено, робочу бригаду та офіцерів УС СЦКК виведено з зони робіт», – написав Кириленко.

Він нагадав, що були отримані письмові гарантії безпеки.

«Для організації виконання ремонтних робіт у районі населеного пункту Південне через СММ ОБСЄ було отримано письмові гарантії безпеки з боку російських окупаційних військ. З боку ЗС України надані аналогічні гарантії для проведення «дзеркальних» робіт щодо відновлення водогону у бік Горлівки на тимчасово окуповану територію», – написав Кириленко.

Наразі наші переговірники намагаються отримати гарантії безпеки для робіт на завтра, 9 січня.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.