У Німеччині схвалили створення фонду, щоб добудувати «Північний потік-2»

Парламент федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія (Німеччина) схвалив створення фонду «Захист клімату і довкілля МV». Фонд призначений для сприяння добудові газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє DW.

Подробиці. Фонд займатиметься закупівлею обладнання та будматеріалів, щоб вивести з-під можливих санкцій США інших підрядників проекту. На території цієї федеральної землі розташована берегова інфраструктура газогону.

Влада Мекленбурга-Передньої Померанії називає російський газопровід важливим з точки зору економіки. Оскільки США погрожують компаніям, які беруть участь у будівництві, санкціями, фонд повинен мати можливість отримувати матеріали та устаткування для цих компаній, не наражаючись на санкції.

Заявлена мета фонду – завершення будівництва газогону та підтримка енергетичної реформи в Німеччині, в рамках якої природний газ відіграє роль «перехідного енергоносія» в період, коли потужностей з відновлюваних джерел замало, щоб компенсувати нестачу енергопостачання за одночасної відмови від атомних і вугільних електростанцій.

Нагадаємо. Напередодні данське енергетичне агентство (DEA) підтвердило початок укладання труб на недобудованій ділянці «Північного потоку – 2» у водах Данії з 15 січня.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.