ISW: Загрози оточення Бахмуту наразі немає

Останні успіхи росіян у Соледарі не передвіщають неминуче оточення Бахмута, всупереч твердженням російських джерел.

Про це йдеться в останньому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики зазначають, що навіть якщо повідомлення російських мілблогерів про ведення боїв на околицях Роздолівки (приблизно 6 км на північний захід від Соледару) правдиві, російські війська все ще далекі від того, щоб вийти на відстань удару для оперативного оточення Бахмута.

«З огляду на нинішні темпи просування росіян у цьому районі, що становлять щонайбільше кілька сотень метрів на день, дуже малоймовірно, що російським силам вдасться здійснити ривок до цих логістичних шляхів і продовжити рух до оточення Бахмута. На додаток, українські сили в Бахмуті збережуть доступ до маршрутів забезпечення, навіть якщо росіяни переріжуть автомагістраль E40, з огляду на що розмови про оточення є безпідставними», – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, що 6 січня, окупанти заявили про захоплення міста Соледар в Бахмутському районі Донецької області.

Наступного дня ці заяви спростували одразу кілька джерел.

Зокрема, журналіст Юрій Бутусов зробив селфі й додав, що знаходиться безпосередньо у місті, зазначивши, що наразі Соледар знаходиться під захистом нової 46-ї десантно-штурмової бригади.

«Доброго ранку з Соледару, пишу зараз саме звідси. На Донбасі мороз, сонячний день, по карті подивіться – це центр міста. Воїни 46-ї десантно-штурмової бригади впевнено захищають український Соледар. Бригада нова, створена після початку війни, повністю складається з мобілізованих бійців, але якби така ж керованість та така ж довіра у колективі були вибудовані в  інших наших частинах, то ні про які проблеми в цьому районі говорити б не доводилось. Боєздатність бригади – на найвищому рівні.

Цю інформацію також підтвердили народний депутат Олександр Погребиський та заступник комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Юрій Мисягін.

Ситуація у цьому районі дійсно складна та вкрай небезпечна для Донецької області. Окупанти змінили тактику і наразі зменшили атаки на Бахмут, зосередивши сили саме на Соледар.

Українські військові неймовірними силами утримують позиції. Адже у разі захоплення цих населених пунктів у загарбників відкривається шлях до Слов’янська та Краматорська.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.