Для жителів ОРДЛО введуть віртуальні мобільні номери

Для жителів окупованих частин Донецької та Луганської областей хочуть ввести віртуальні мобільні номери.

Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Снавер Сейтхалілєв в ефірі каналу «Україна 24», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Жителям окупованих територій хочуть дати можливість отримати віртуальні номери, при цьому за спеціальним тарифом.

Снавер Сейтхалілєв розповів, що такі номери потрібні наприклад, щоб записатися на електронну чергу для отримання паспорту.

«Люди звертаються за отриманням паспортів. Там є опція – записатися на електронну чергу, і для цього потрібно вказувати мобільні номери. Також коли документи готові, люди будуть отримувати нотифікацію про те, що документи готові. Але коли отримувати ці документи – треба ставати в електронну чергу, також можна використовувати цей мобільний номер», – сказав він.

Крім того, він розповів, для яких ще операцій знадобиться ця послуга.

«Також люди заповнюють медичну декларацію, і там є опція запису на прийом до лікаря тощо. Для всіх цих кроків потрібні мобільні номери. Також ми знаємо, що в мобільному банкінгу при операціях банки повинні зв’язуватися з користувачами. Взагалі в більшості випадків використовується підтвердження через мобільні номери», – сказав заступник міністра.

Віртуальні мобільні номери також потрібні для того, щоб жителі ОРДЛО могли здійснювати дзвінки та відправляти повідомлення за допомогою мобільного інтернету чи WI-FI, навіть без наявності sim-карти. Таким чином громадяни, які мешкають в ОРДЛО, матимуть доступ до державних сервісів та електронних послуг на вільній території України.

Читайте також: В ОРДО планують позбавити будь-яких прав власників українських паспортів

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб звернулось до мобільних операторів з проханням розглянути можливість створення для цього спеціального тарифу.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.