Федоров: чиновники більше не вимагатимуть штамп про прописку

На сьогоднішній день понад мільйон громадян України не мають прописки. І чиновники більше не вимагатимуть штамп.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі каналу «Україна 24».

Подробиці. Федорів розповів про ініціативи щодо реєстрації місця проживання через смартфон. І зазначив, що наразі понад мільйон людей не мають прописки.

«Понад мільйон українців не мають прописки, навіть у паспорті, і кожен третій українець проживає не за місцем реєстрації. Тому що процедура складна, треба витратити багато часу, щоб отримати цю послугу. Тому з квітня ми запускаємо (послугу – ред.), вона буде напівдекларативна», – розповів він.

Федоров зазначив, що чиновники не матимуть права вимагати штамп у паспорті.

«Ми спрощуємо цю процедуру, і чиновники не матимуть права вимагати цей штамп, довідку, коли ми повноцінно запустимо цю послугу. Буде запис в реєстрі про те, де проживає конкретна людина. Це вже завдання не людини, а чиновника – зайти в цей реєстр – і перевірити, підтвердити, налагодити взаємодію, щоб дізнатися, де проживає людина. Тому що папірець з пропискою – це суто справа неефективності держави. Ми перекладаємо це завдання з плеч людини на плечі чиновника», – підкреслив Федоров.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.