Скасування переведення годинників в Україні: області самі зможуть встановлювати початок робочого дня

У законопроєкт про час планують ввести нову норму, згідно якої місцева влада може змінювати початок робочого дня.

Про це розповів в ефірі каналу «Україна 24» перший заступник спікера Верховної Ради Руслан Стефанчук, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Стефанчук зазначив, що час в Україні залишиться єдиним, однак на влада місцях може змінювати час початку робочого дня.

«Основна норма цього закону, що на всій території України діє єдиний час – київський. Але між першим та другим читанням, я думаю, з’явиться норма, ми будемо її ініціювати, що органи місцевого самоврядування у разі необхідності можуть встановлювати не регіональний час, а особливості початку робочого дня», – сказав він.

За словами посадовця, такі дії не можуть впливати на єдиний час за Києвом, який буде діяти по всій території України.

«Якщо вони (органи місцевого самоврядування – ред.) бачать, що якийсь розрив у часі є, то вони, не скасовуючи київський час, можуть встановити, що робота в певному регіоні буде, наприклад, на півгодини пізніше чи раніше починатися. Але це жодним чином не впливатиме на єдиний київський час на всій території України», — сказав Стефнчук.

Він також зазначив, що у переході на літній та зимовий час нема потреби.

«Корисність чи економічність абсолютно не доведена. Те саме ми отримали від усіх інституцій в Україні – ніхто ніколи не проводив жодних висновків щодо того, що воно (переведення годинника — ред.) якимось чином сприяє економії, про яку постійно говорять», — сказав Стефанчук.

Нагадаємо. Верховна Рада у першому читання ухвалила законопроєкт «Про обчислення часу в Україні». У документі пропонується скасувати сезонне переведення стрілок годинника кожні пів року.

У 2021 році перехід на літній час має відбутися в ніч з 27 на 28 березня о 3-й годині ночі, годинники потрібно буде перевести на годину вперед.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.