«Спутник V»: Європейський регулятор застеріг країни ЄС від використання російської вакцини

Європейське агентство лікарських засобів (EMA) застерегло країни Євросоюзу від надання національного дозволу на використання російської вакцини від COVID-19 «Спутник V».

Про це повідомляє «Радіо Свобода», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Європейський регулятор застерігає країни ЄС від використання російської вакцини від коронавірусу до завершення регулятором усіх перевірок безпечності. За ловами голови правління EMA Кріста Віртумер-Гохе, наразі немає жодних даних щодо вакцинації людей та самих документів.

«Нам потрібні документи, які ми можемо переглянути. У нас також зараз немає даних… про вакцинованих людей», – сказала вона в ефірі австрійського телеканалу ORF.

Керівниця EMA підкреслила, що перевірка російської вакцини фахівцями агентства ще триває.

«Пакети даних надходять від російських виробників, і, звичайно ж, вони будуть перевірені, відповідно до європейських стандартів якості, безпеки та ефективності», – сказала вона.

Віртумер-Гохе наголосила, що дозволяти вакцину в ЄС можна буде лише після того, як всі перевірки щодо безпечності будуть завершені.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.