США готують кіберудар по Росії: деталі

Контрудар у відповідь на хакерскі атаки з боку росіян буде поєднуватися з економічними санкціями проти Російської Федерації.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на посадовців США, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Сполучені Штати протягом наступних трьох тижнів планують завдати контрудару по російським мережам.

За словами чиновників, ідея такого удару виникла після кібератаки РФ і витоку в поштових системах Microsoft, які використовують представники малого бізнесу, місцеві органи влади і, за деякими відомостями, ключові військові підрядники.

Перший серйозний крок очікується протягом наступних трьох тижнів. Це буде низка контрударів по російських мережах. Зазначається, що цей крок має бути очевидним для президента РФ Володимира Путіна та його спецслужб та військових, але не для загалу.

Також повідомляється, що відповідні заходи поєднуватимуться з економічними санкціями і розпорядженням президента США Джо Байдена щодо посилення федеральних урядових мереж після російських хакерських атак.

Чиновники наголошують, що це питання набуло особливої актуальності в Білому домі, Пентагоні та спецслужбах незабаром після публічного викриття прогалини в Microsoft, що використовується малим бізнесом, органами місцевого самоврядування та ключовими військовими підрядниками.

Нагадаємо. Наприкінці лютого Microsoft звинуватила російську службу зовнішньої розвідки в кібератаці через програмне забезпечення компанії SolarWinds та Microsoft.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.