Зе!Жінки: жінки «Слуги народу» запускають новий рух з гендерної рівності

Партія «Слуга Народу» запускає новий рух під назвою Зе!Жінки. Його метою вказується  впровадження політики рівності на національному та місцевому рівнях.

Про це йдеться на сайті партії «Слуга народу», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Про утворення руху Зе!Жінки повідомив голова партії Олександр Корнієнко.

«У межах руху Зе!жінки депутати парламенту та місцевих рад, а також прихильники партії працюватимуть над посиленням політичної участі жінок, становленням рівних прав і можливостей в Україні та реалізацією національної політики з гендерної рівності, зокрема урядової програми «Партнерство Біарріц», ініційованої першою леді України», – сказав він.

Зе!Жінки є об’єднанням депутаток партії «Слуга Народу», які працюють в парламенті та місцевих радах. Метою вказується реалізація політики рівності, збільшення кількості жінок в політиці та втілення національної програми з гендерної рівності.

«Слуги народу» нагадали, що у нинішньому парламенті – найбільша кількість жінок за всі часи незалежності України, 20,8%. Крім того, вказується, що було ухвалено новий Виборчий кодекс, де передбачена гендерна квота на виборах у розмірі 40%.

«Так, у кожній п’ятірці партійного виборчого списку мають бути як чоловіки, так і жінки (не менше двох кандидатів кожної статі)», – йдеться в повідомленні.

Крім того, у партії нагадали про ініціативу першої леді України Олени Зеленської, яку уряд ухвалив рішення приєднатися до «Партнерства Біарріц» щодо становлення рівності чоловіків та жінок у різних сферах. Йдеться про 5 напрямків:

  1. розвиток інклюзивного публічного простору, дружнього до сімей з дітьми та маломобільних груп населення;
  2. навчання дітей принципам рівності чоловіків та жінок у родині, кар’єрі, громадсько-політичному житті,;
  3. запобігання насильству;
  4. зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків,
  5. збільшення можливостей для чоловіків піклуватися про дітей (соціальна відпустка для тата).

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.