Я звертатимуся до народів світу, якщо лідери не зупинять війну, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що звернеться безпосередньо до народів світу, якщо лідери не зроблять усе можливе, щоби припинити війну.

“Я звертатимуся безпосередньо до народів світу, якщо лідери світу не докладатимуть усіх зусиль, щоб зупинити цю війну. Це геноцид”, – заявив він у відеозверненні у вівторок уранці.

За словами президента, він при цьому продовжуватиме розмову з партнерами. “В нас дуже насичена переговорна доба. Я розмовляв із президентом Литви Гітанасом Науседою. Народ Литви стоїть пліч-о-пліч з українцями в цій боротьбі. Ми відчуваємо допомогу. Й цінуємо. Розмовляв із президентом Європейської ради, нашим другом Шарлем Мішелем. Говорив і з прем’єр-міністром Індії паном Моді”, – наголосив він.

Проте, сказав Зеленський, “є речі, які вирішуються не в переговорах, які не залежать безпосередньо від нас. А лише від людяності, яка має перемогти у провідних столицях. Має перемогти страх. Має перемогти будь-які вигоди”.

“І тоді ми побачимо, що українське небо – безпечне. Українські міста – розблоковані. Ми можемо зробити це разом, як люди, зі світом. А якщо світ буде осторонь – він втратить себе. Назавжди. Бо є безумовні цінності. Для всіх однакові. Передусім, це життя. Право на життя для кожного”, – заявив президент.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.