СБУ викрила бойовика «МДБ ЛНР», який працював у МВС (відео)

Колишній співробітник «МДБ ЛНР» переїхав на підконтрольну українській владі територію через РФ і працевлаштувався у структуру МВС.

Про це повідомив пресцентр Служби безпеки України, передають Вчасні Новини.

Подробиці. СБУ викрила і затримала колишнього співробітника так званої «спецслужби» терористів «МДБ ЛНР».

«У ході досудового розслідування слідчі СБ України встановили, що зловмисник незаконно обійняв посаду адміністратора одного з територіальних сервісних центрів МВС у Херсонській області. Під час оформлення на роботу він надав сфальсифіковані документи. За оперативною інформацією, він мав можливість передавати інформацію із закритих баз даних до представників бойовиків», – йдеться в повідомленні.

Було встановлено, що чоловік упродовж 2015-2016 років був «оперативним співробітником МДБ ЛНР». Зокрема він вербував громадян по обидві сторони лінії розмежування і залякував проукраїнськи налаштоване населення.

Затримали бойовика в одному із житлових районів Нової Каховки на Херсонщині. Під час обшуків за місцем проживання та в офісі було виявлено документи, які будуть долучені до доказової бази. Також вилучено дві тротилові шашки із електродетонаторами.

Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Крім того, повідомлено про підозру за: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України); ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань); ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.