Основні зусилля окупанти зосереджують на захопленні Маріуполя та прориві оборони угруповання ООС на Донецькому напрямку

Основні зусилля агресор продовжує зосереджувати на захопленні Маріуполя та прориві оборони угруповання Операції Об’єднаних Сил на Донецькому напрямку, повідомляє пресслужба Генерального Штабу Збройних Сил України.

“Основні зусилля російські загарбники продовжують зосереджувати на захопленні Маріуполя, веденні наступу у районі міста Ізюм, прориві оборони угруповання Об’єднаних сил на Донецькому напрямку. На Південнобузькому напрямку ворог намагається не допустити просування наших військ”, – йдеться в повідомленні.

ЗС Білорусі проводять заходи оперативної та бойової підготовки на полігонах по всій території республіки. Залишається імовірність завдання ракетних і авіаційних ударів з території республіки білорусь по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України.

“Окремі підрозділи зі складу 6-ї, 20-ї загальновійськових армій, 1-ї танкової армії, берегових військ балтійського та північного флотів здійснюють заходи оперативного обладнання території. Основна увага приділяється відновленню ділянок залізниці з міста Куп’янськ до міст Харків, Ізюм та Сватове. Для цього залучено підрозділи залізничних військ 38-ї окремої залізничної бригади  Західного військового округу з Ярославля”, – повідомляють у Генштабі.

На Харківському напрямку ворог продовжує блокування Харкова. Окупанти ставлять мінно-вибухові загородження для недопущення руху українських військ.

“У тимчасово зайнятому Ізюмі представники так званої ДНР виконують функції місцевої поліції, здійснюють незаконну перевірку документів, обшуки осіб і приміщень місцевого населення”, – зазначають у Генштабі.

Агресор зосереджує зусилля на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне та Маріуполь. Продовжує вести штурмові дії на більшості напрямків.

Ворог завдає авіаційних ударів та веде обстріл цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Кремінна, Сєвєродонецьк, Новотошківське, Попасна, Новозванівка, Суха Балка, Новоселівка Друга, Степове, Троїцьке, Новобахмутівка, Мар’їнка та Солодке.

У районах населених пунктів Рубіжне, Попасна, Нижнє, Новотошківське, Золоте та Борівське окупанти намагалися штурмувати, але зазнали невдачі.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.