Голова Бундестагу Бас обговорила стратегічну співпрацю між Україною та Німеччиною з прем'єр-міністром Шмигалем

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у неділю провів зустріч з головою Бундестагу ФРН Бербель Бас, яка перебуває з візитом у Києві, під час якої обговорювалися стратегічні напрямки співпраці між Україною та Німеччиною.

“Обговорили стратегічно важливі напрямки співпраці: зброя, санкції, фінанси та європейська перспектива України. Подякував Бундестагу за ухвалене рішення про надання Україні важкої зброї. Це допоможе нашим захисникам захищати українські та європейські кордони. Адже сьогодні війна не тільки в Україні. Гібридними способами Росія також веде війну в Європі. Вдячний за готовність прискорити відмову від російської нафти та газу”, – написав Шмигаль у телеграмі.

Під час зустрічі глава українського уряду також закликав Німеччину і німецькі підприємства приєднуватися до відновлення України. “Ми хочемо не просто відбудувати зруйноване. Ми хочемо змінити нашу країну, реалізувати всі реформи і бути однією з найпривабливіших країн для життя на європейському континенті”, – наголосив Шмигаль.

Він додав, що під час розмови Бас запевнила, що Німеччина твердо стоїть на боці України і всіма силами підтримує вступ України до ЄС.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.