Острів Зміїний перетворюється на "морську Чорнобаївку" – спікер Одеської ОВА

Російська армія зазнає втрат у техніці та живій силі, намагаючись утримати тимчасово окупований о. Зміїний (Одеська область), у зв’язку з чим сам острів перетворюється на “морську Чорнобаївку”, заявив спікер голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

“Острів Зміїний, який адміністративно входить до складу Одеської області, стає такою собі “морською Чорнобаївкою”. Вночі там був знищений ворожий вертоліт з екіпажем орків на борту”, – повідомив Братчук в ефірі національного телемарафону в неділю.

Спікер ОВА зазначив, що Збройні Сили України напередодні також знищили три російських судна поблизу острова, і завдали пошкоджень ще одному.

“Йдеться про малий десантний катер, який на своєму борту міг перевозити близько 80 або трохи більше десантників або морських піхотинців. Він був знищений. Тип – корабель 11770 (Російський швидкісний десантний катер “Серна” – ІФ), якщо військовою мовою. Також (знищено – ІФ) два катери “Раптор і третій пошкоджений. Тобто три (судна – ІФ) знищено, четверте пошкоджено. Про вертоліт я вам вже сказав. Тому і говоримо про “морську Чорнобаївку”, – наголосив Братчук.

За його словами, за попередньою інформацією, під час знищення катерів і вертольота РФ поблизу острова Зміїний було ліквідовано щонайменше 40 військовослужбовців російської армії. “Сподіваюся, що ця цифра не є остаточною і може змінитися в бік збільшення”, – підсумував спікер.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.