Війна з Україною зведе нанівець усі економічні досягнення Росії за 15 років

Путінська війна зведе нанівець економічні досягнення Росії за останні 15 років, йдеться в схваленій у неділю заяві країн G-7 за підсумками саміту за участю президента України Володимира Зеленського.

“За прогнозами, путінська війна зведе нанівець економічні досягнення Росії за останні 15 років. У результаті нашого експортного контролю Росія насилу поповнює свої бойові озброєння та техніку. Два найбільші танкові заводи Росії – Корпорація “Уралвагонзавод” і Челябінський тракторний завод – зупинили роботу через нестачу іноземних комплектуючих. Майже 1000 компаній приватного сектору залишили Росію, і згідно з повідомленнями, країну залишили понад 200 000 росіян, багато з яких мають високу кваліфікацію”, – йдеться в заяві.

“Путіну не вдалося досягти своєї первинної військової мети – домінувати над Україною, – але йому вдалося перетворити Росію на глобального вигнанця”, – йдеться також в тексті, розміщеному на сайті Білого Дому.

У ньому наголошується, що Сполучені Штати заборонять громадянам США надавати бухгалтерські, трастові та корпоративні послуги, а також консультаційні послуги з питань управління будь-якій особі у Російській Федерації. “Ці послуги мають ключове значення для російських компаній та еліт, що створюють багатство, тим самим приносять дохід путінській військовій машині, а також для спроб приховати це багатство та уникнути санкцій”, – наголошується в ньому.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.