Зеленський про ракетний удар по музею Григорія Сковороди: Не кожен терорист до цього здогадається

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи ракетний удар по музею Григорія Сковороди у Харківській області, заявив, що до такого дійде не кожен терорист.

“Минулої ночі російська армія використала ракету, щоб знищити музей Григорія Сковороди в Харківській області. Ракету – щоб знищити музей. Музей філософа та поета, який жив у 18 столітті. Який учив людей тому, що таке справжнє християнське ставлення до життя та як людині пізнати себе. Що ж, схоже, це страшна небезпека для сучасної Росії. І музеї, і християнське ставлення до життя, і пізнання людьми себе”, – заявив Зеленський у традиційному відеозверненні у суботу.

“Щодня російська армія робить таке, що немає слів. Але кожен наступний день вона робить щось таке, що відчуваєш це по-новому. Прицільні ракетні удари по музеях – це навіть не кожен терорист додумається. Але така армія воює проти нас. Ось це вони хочуть принести до інших європейських країн”, – зазначив він.

Станом на 7 травня російська армія знищила або пошкодила майже 200 об’єктів культурної спадщини України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.