Як утеплити квартиру без зайвих витрат: доступні рішення

Напередодні зими 2022-2023 питання утеплення житла хвилюють кожного українця. Постійна загроза російських ударів по об’єктах критичної інфраструктури змушує замислюватися, як зберегти тепло у квартирі, якщо раптом зникне опалення, а то й електрика.

Інтернет переповнений порадами від вибору кращого типу обігрівача до дороговартісних ремонтних робіт з теплоізоляції. А що робити, коли ремонт не на часі чи на нього бракує коштів у цей непростий час? Можна скористатися більш простими рішеннями, які допоможуть не замерзнути цієї зими.

Теплі килими на підлозі

Один погляд на цей текстильний виріб вже створює відчуття тепла. Килими на підлозі з довгим м’яким ворсом допоможуть почуватися вдома комфортно і в осінню негоду, і в найлютіші зимові морози. Якщо вас не приваблюють довговорсові килими, то придивіться до повстяних моделей: щільний шар зваляної вовни убереже від холоду.

Варто пам’ятати, що стелити килим на підлогу з електричним або водяним підігрівом не має сенсу, оскільки вони тільки перекриватимуть потік тепла у кімнату.

Щільні штори на вікна

Утеплити квартиру допоможуть і штори теплих кольорів із щільної тканини, які не дадуть холодному повітрю жодного шансу. Вони захистять кімнату від можливих протягів, сховають похмурий краєвид за вікном. Для осінньо-зимового сезону вибирайте штори з оксамиту, вовни, льону тощо.

Стильні в’язані речі для інтер’єру

В оточенні фактурних в’язаних пледів, пуфів і подушок почуваєшся затишніше. Тепла вовна, що входить до складу пряжі, з якої їх виробляють, добре зігріває. Безліч варіантів в’язаних виробів пропонує сучасна промисловість. Доступні описи та схеми допоможуть створити свій унікальний плед, якщо ви хоч трохи вмієте обходитися з гачком або спицями.

Зігрійтесь вогнем декоративних свічок

Живий вогонь, який найчастіше асоціюється з каміном, сприяє створенню затишної домашньої атмосфери. Але з цією роллю добре впораються й декоративні свічки: вони подарують тепло й прикрасять інтер’єр. Їх можна використовувати самі по собі або ж у складі сезонних композицій.

Обирайте кольори теплої палітри для зимового інтер’єру

Не менш важливо додати кілька речей теплих кольорів. Вони розганяють осінньо-зимову похмурість природи й створюють відчуття затишку. Червоний, бежевий, помаранчевий, жовтий та гірчичний – чудовий вибір для дизайну оселі в холодні місяці. Використовуйте їх в декоративних аксесуарах і текстильних виробах.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.