Вибух на Кримському мосту: як відреагували влада України та окупантів

Вранці 8 жовтня в росії повідомили, що на Кримському мосту підірвали вантажний автомобіль. Унаслідок цього стався частковий обвал двох автомобільних прольотів. Також вибух спричинив спалах семи цистерн із паливом у залізничному складі.

Тож цей транспортний коридор між росією та окупованим українським півостровом буде закрито щонайменше до 31 жовтня, йдеться на сервісі «Яндекс.Карти».

Вибух на Кримському мосту: як відреагували влада України та окупантів

Як відреагувала влада в Україні

Пожежа, яка сталася на Кримському мосту не залишилася без уваги в Офісі президента України. Тут заявили, що причиною обвалення мосту стало «головотяпство» саме з боку рф, а надалі Крим буде повністю звільнено від окупантів.

Перший коментар надав радник Офісу президента Михайло Подоляк.

«Крим, міст, початок. Усе незаконне має бути зруйновано, усе вкрадене – повернуто Україні, усе російське окупаційне – вигнане», – написав Подоляк на своїй сторінці у Twitter.

Згодом керівник Офісу президента Андрій Єрмак у своєму телеграм-каналі написав лише два слова: «головотяпство якесь», яким у Росії виправдовують провали, допущені під час повномасштабної війни проти України.

Служба безпеки з нагоди цієї події трохи змінила «Заповіт» Тараса Шевченка.

«Доброго ранку, Україно!» — написав Данілов.

Окупаційна влада півострова готується запустити поромну переправу до Керчі. Як повідомив так званий голова Криму Сергій Аксьонов у своєму телеграм-каналі, поромна переправа вже готова і «почне працювати із сьогодні. Графік руху повідомимо додатково».

Крім того, «российские железные дороги» оголосили про зупинення залізничного сполучення між тимчасово окупованим Кримом і Росією — всі потяги на півострів скасовано, також припинено продаж квитків на цей напрямок.

Офіційних даних, коли планують відновити міст, поки не повідомлялося. Проте окупаційна влада вже заявила про обмеження продажу товарів першої необхідності, щоб «уникнути штучного ажіотажу».

«З метою запобігання штучному ажіотажу відпуск товарів бакалійної групи в Криму обмежується: в одні руки до 3-х кг», – заявили у т. з. «Міністерстві промислової політики Криму».

При цьому ще й запевняють, що запасів товарів першої необхідності на півострові вистачить терміном до 55 діб.

ЗМІ рф також повідомляють, що на автозаправках у Криму утворилися великі черги. Влада рф каже про початок роботи з підвезення палива на півострів і запевняє, що Крим «повністю забезпечений» бензином і дизельним паливом на 15 днів.

Джерело

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.