У Литві оголосили збір спальних мішків для українців

Президент Литви Гітанас Науседа підтримав акцію зі збору спальних мішків та закликав бізнес допомогти Україні генераторами.

Червоний Хрест Литви оголосив акцію зі збору спальних мішків, щоб допомогти жителям України пережити важку зиму. Він закликав приносити 10-11 грудня нові або чисті спальні мішки у спеціальні пункти збору. Акцію підтримав президент Литви Гітанас Науседа.

Про це повідомляє Delfi.

«Ми не можемо залишатися байдужими до прохання наших колег зібрати необхідну кількість спальних мішків, тому дуже сподіваємося, що литовці ще не втомилися допомагати та жертвувати Україні, яка, як і раніше, дуже потребує допомоги. Перед Різдвом ми закликаємо зробити дуже важливу роботу та зробити свій внесок у нашу ініціативу зі збирання спальних мішків», – закликала керівник Червоного Хреста Литви Крістіна Мейде.

З відповідним прохання про спальні мішки для українців до Червоного Хреста Литви звернувся Червоний Хрест України. Ішлося про надання 75 тисяч одиниць.

До акції приєднався президент Литви Науседа, який закликав всіх мешканців Литви згуртуватися і допомогти українцям у цій боротьбі.

«Я також звертаюся до литовських муніципалітетів та бізнесу з проханням допомогти Україні шляхом передачі електрогенераторів, яких країна сьогодні надзвичайно потребує», – сказав глава держави.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.