Добкін вимагає розслідування «спроби захоплення влади» у Харкові

Колишній народний депутат Михайло Добкін висловив сумнів, що позачергові вибори мера Харкова будуть призначені на березень 2021 року і вимагає розслідування «спроби захоплення влади».

Про це він заявив у програмі Vласть vs Vлащенко.

Подробиці. За словами скандального чиновника, восени 2020 року він зняв свою кандидатуру з виборів мера Харкова після розмови з дружиною Геннадія Кернеса Оксаною Гайсинською, яка нібито запевнила його в тому, що Кернес йде на поправку після коронавірусу і зможе брати участь у виборчій кампанії.

Тепер він в черговий раз підтвердив свій намір брати участь у позачергових виборах міського голови Харкова.

Разом з тим Добкін виступив за необхідність проведення розслідування, в ході якого буде з’ясовано, чи дійсно Кернес після госпіталізації в «Шаріте» направляв документи в міськвиборчком та мерію, використовуючи свій електронний підпис.

«Тут, за великим рахунком, мова може йти про серйозний кримінальний злочин, який може підпадати під статтю «спроба захоплення влади»… Це може мати місце, тому що дуже багато таких збігів, які наводять на думку, що все робилося за швидко написаним сценарієм», – сказав він.

На підтвердження своїх слів Добкін згадав про позачергову сесію міськради Харкова 9 грудня, в ході якої були внесені зміни в регламент, що дозволяють провести без мера першу сесію міськради нового скликання, обрати його секретаря і заступників міського голови.

Проросійський екснардеп також висловив сумнів, що позачергові вибори харківського градоначальника відбудуться в березні 2021 року.

«За моєю інформацією, є певний «договорняк» між Офісом президента, командою Авакова і колишньою командою Геннадія Кернеса, яка повністю лягла під Арсена Борисовича Авакова… Цей «договорняк», «міжсобойчик» мотивований тим, що їм треба більше часу для розкрутки свого кандидата», – вважає він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.