Кулеба розповів про розробку закону про нацменшини

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що український парламент працює над розробкою закону про національні меншини, який відповідатиме найсучаснішим світовим стандартам.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Кулеба поговорив з верховним комісаром ОБСЄ у справах нацменшин Кайратом Абдрахмановим. У тому числі, й про питання національних меншин в Україні.

Міністр наголосив, що тема захисту прав нацменшин не має бути предметом політизації. Тож Україна «не дозволить жодній іноземній державі будь-яким чином впливати» на зміст цього закону.

«Мета у тому, щоб представники національних меншин могли на 100% зберігати та розвивати свою ідентичність і водночас на 100% бути громадянами України», – сказав Кулеба.

Глава МЗ також додав, що розраховує на те, що комісар ОБСЄ зможе підвищити ефективність реагування організації на серйозні виклики щодо дотримання прав нацменшин в ОРДЛО та Криму.

Нагадаємо. Президент Володимир Зеленський у лютому запропонував розробити новий закон про національні меншини. Новий закон, на його думку, зможе захистити права нацменшин.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.