Зеленський: В Україні почне роботу центр протидії дезінформації, а у школах навчатимуть медіаграмотності

Президент Володимир Зеленський анонсував початок роботи центру протидії дезінформації. Крім того, у шкільній програмі з’явиться предмет, який навчатиме школярів медіаграмотності.

Таку заяву зробив президент під час виступу на форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Центр протидії дезінформації, створення якого було анонсовано раніше, почне свою роботу вже найближчим часом.

«В Організації об’єднаних націй я виступив з ініціативою створити в Україні центр протидії дезінформації. Найближчим часом він розпочне свою роботу і в майбутньому має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та протидії пропаганді в усьому світі», – сказав президент.

Зеленський нагадав про «розп’ятого злопчика», «Їх там немає» та інші фейки, які розповсюджували російські та проросійські ЗМІ. І нагадав, що зараз Україна знаходиться на передовій, зокрема, боротьби з пропагандою.

Він наголосив на важливості інформаційної гігієни та боротьби з фейками та ворожою пропагандою.

Крім того, виступив за запровадження уроків медіаграмотності в шкільній програмі.

«Ми повинні вміти це (тримати голову холодною) з дитинства. Тому уроки медіаграмотності повинні з’явитися в нашій шкільній програмі», – сказав президент.

Також Зеленський закликав навчити «наших батьків, бабусь і дідусів» інформаційній гігієні і відрізняти фейки від правдивої інформації.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.