Кличко закликав уряд запровадити «справжній» загальнонаціональний локдаун

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду із закликом запровадити «справжній» загальнонаціональний локдаун.

Таку заяву Кличко зробив під час відеозвернення, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Мер Києва навів статистику померлих за 9 днів цього місця.

«Україна сьогодні – в трійці європейських країн за кількістю хворих за добу і кількістю смертей від COVID-19. Тільки з початку цього місяця, з 1 квітня, в країні померли 3556 людей. У Києві померли – 392 хворих. Це за 9 днів! Така страшна динаміка розповзання вірусу…», – сказав він.

Після цього звернувся до влади із закликом запровадити «справжній» загальнонаціональний локдаун із дотриманням суворих правил.

«Скільки ще людей повинні захворіти, скільки померти, щоб уряд, центральна влада зрозуміли, що потрібні негайні заходи на державному рівні?! Інакше, ще й в умовах відсутності масового вакцинування, країну чекає катастрофа. Тому, я звертаюся до уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну! Справжнього. З обмеженням пересування між регіонами країни, з контролем за дотриманням суворих правил», – наголосив Кличко.

Він також додав, що наповненість ліжок сьогодні – 100% і більше, а місця з киснем закінчуються.

«Медикаментів і засобів захисту скрізь вистачає. Але там заповненість ліжок на 100 відсотків, там – на 110, там – закінчуються місця з киснем. Лікарі виснажені. Бо цілодобово працюють, ще й меншим складом. Бо багато медиків теж хворіють. А пацієнтів везуть і везуть…Хто і де їх рятуватиме?», – резюмував питанням до влади мер Києва.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.