Шмигаль вважає звернення Кличка щодо локдауну піаром і запропонував допомогти з відставкою

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відповів меру Києва Віталію Кличку на прохання ввести загальнонаціональний локдаун в Україні. Він запропонував разом звернутися до президента за призначенням нового голови Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Про це Шмигаль написав у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Денис Шмигаль погодився, що в більшості регіонів України є вкрай загрозлива ситуація з розповсюдженням COVID-19, «але не в усіх».

«Від того, як кожна окрема область чи місто справляються з цими загрозами, залежить як епідемічна, так і економічна ситуація в країні. Хочу зазначити, що в деяких регіонах після запровадження Державною комісією з ТЕБ і НС «червоного» рівня епідемічної небезпеки та відповідальної роботи місцевих органів влади ситуації з поширенням коронавірусу вирівнялась. Наприклад, сьогодні з «червоної» зони має вийти Івано-Франківська область. Це вкотре демонструє, що адаптивний карантин працює і запроваджувати тотальний локдаун по всій країні наразі немає потреби», – написав він.

Шмигаль наголосив, що Київ залишається в «червоній» зоні і саме на цьому має зосередитись міська влада і тоді «столиця також зможе швидко пройти ковідний пік».

«Очільник Київської міської державної адміністрації, міський голова Києва Віталій Кличко так само, як і інші посадовці, має свою відповідальність у питанні впровадження та контролю за ходом місцевого локдауну», – заявив він.

Прем’єр-міністр також вважає, що звернення Кличка – політичний піар, і запропонував «разом звернутися до Президента України з пропозицію про призначення нового очільника КМДА».

«Уряд завжди дослухається до порад і закликів представників місцевої влади, ми готові до співпраці. Якщо її мета — не політичний піар. Київ має чи не найбільше ресурсів та можливостей, щоб зробити протидію поширенню інфекції та захист людей ефективними. Але якщо у міського голови Києва, який також є головою міської адміністрації, інша думка… І він вважає, що одночасно повноважень міського голови й голови КМДА йому недостатньо, аби ефективно протидіяти COVID у столиці, тоді можемо разом звернутися до Президента України з пропозицію про призначення нового очільника КМДА», – заявив Шмигаль.

Нагадаємо. Раніше мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду із закликом запровадити «справжній» загальнонаціональний локдаун.

«Україна сьогодні – в трійці європейських країн за кількістю хворих за добу і кількістю смертей від COVID-19. Тільки з початку цього місяця, з 1 квітня, в країні померли 3556 людей. У Києві померли – 392 хворих. Це за 9 днів! Така страшна динаміка розповзання вірусу (…) Тому я звертаюся до уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну! Справжнього.», – сказав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.