У РФ пригрозили масштабною ескалацією у разі вступу України до НАТО

У Міністерстві закордонних справ Росії пригрозили, що вступ України до НАТО призведе до масштабної ескалації ситуації на Донбасі.

Таку заяву зробила офіційна представниця російського відомства Марія Захарова під час брифінгу, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Раніше президент України Володимир Зеленський назвав вступ до НАТО «єдиним способом» закінчити війну на Донбасі. У Кремлі відреагували погрозами.

«Гіпотетичне отримання членства в Альянсі, всупереч очікуванням Києва, не тільки не принесе мир в Україну, а, навпаки, призведе до масштабної ескалації ситуації на південному сході і може призвести до незворотних наслідків для української державності», — заявила Захарова.

Крім того, у МЗС Росії назвали «гіпотетичною дурістю» можливість перенесення засідань Тристоронньої контактної групи з Мінська в іншу країну.

Нагадаємо. Раніше заступник глави адміністрації президента Росії та куратор з питань Донбасу у Кремлі Дмитро Козак заявив, що якщо Україна почне наступ на «ЛДНР», це стане «початком кінця України». Водночас він впевнений, що реальних намірів починати повномасштабні бойові дії на Донбасі у Києва немає.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.