Канцлер Австрії: спроби обійти санкції проти РФ будуть покарані

Канцлер Австрії Карл Негаммер повідомив, що Raiffeisen Bank підтримує санкції проти РФ і не робив інвестицій в економіку РФ з моменту окупації Криму, а австрійський уряд не має наміру ігнорувати спроби обходу антиросійських санкцій хоч би хто це спробував зробити.

“Банк Raiffeisen має філії не тільки в Росії, а й тут, в Україні. Raiffeisen підтримав наші санкції одразу, але ми знали з самого початку, з того часу, як РФ анексувала Крим, що не можна робити інвестицій в Росію, тому що це ризиковані інвестиції, і з боку австрійського уряду немає ніякої підтримки для банку Raiffeisen, хоча він є дуже великим інвестором в Україні також. І сам Raiffeisen банк буде намагатися докладати зусиль для того, щоб було дотримано всіх санкцій”, – сказав Негаммер на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським в суботу в Києві, відповідаючи на запитання журналіста про роботу Raiffeisen Bank в РФ.

“В Австрії будь-які спроби обійти ці санкції будуть каратися. Ми повинні виступати з сильними, потужними санкціями проти Росії. Не тільки австрійський Raiffeisen банк, а й інші фірми та банки втрачають великі інвестиції. Але ті втрати, яких зазнає австрійська економіка від санкцій, хоча вони обчислюються мільярдами євро, незрівнянні з тим болем і горем, які відчуває український народ”, – додав канцлер Австрії.

Він наголосив, що Австрія посилюватиме санкції проти РФ доти, доки війна не закінчиться. “У воєнному сенсі ми нейтральні, але ми ніколи не можемо змиритися зі злочинами і будемо допомагати тим, хто страждає від несправедливості. Це означає, що Австрія повністю підтримує санкції Європейського Союзу, вводить їх і у себе, і Австрія також підтримує своїми можливостями Україну тим, що з точки зору України найпотрібніше. Ми будемо в рамках Європейського Союзу ще посилювати санкції, доки війна не закінчиться. І зараз ухвалено ще один пакет санкцій, і це буде не останній, для того, щоб війна була зупинена”, – сказав Негаммер.

За його словами, новий пакет санкцій має бути “потужнішим і точнішим” – “Російські збройові заводи не отримуватимуть електронні деталі, а без цих деталей не зможуть літати дрони, не зможе використовуватися зброя”.

“Ми будемо далі йти цим шляхом, і в Європейському Союзі всі єдині, і ми зробимо так, щоб ці санкції були потужнішими, ніж ті, які коли-небудь запроваджував ЄС. Ми розуміємо, що вони недостатні, тому що люди гинуть, але потрібно ці санкції вводити в такій кількості, щоб вони були спрямовані проти тих, хто викликає ці санкції. І всі партнери в ЄС хочуть припинити цю війну”, – наголосив канцлер Німеччини.

Він також зазначив, що Австрія докладає зусиль для створення дієвих гуманітарних коридорів, зокрема для евакуації людей з Маріуполя Донецької області, а також пообіцяв підтримувати біженців з України. “Є велика солідарність в Австрії з тими людьми, яких війна вигнала з України. Є дуже багато готовності допомогти, і це дуже об’єднує австрійське суспільство – люди хочуть допомагати і допомагають, якщо можуть. Я обіцяю, що це не припиниться”, – сказав Негаммер.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.