Порошенко закликає міжнародне співтовариство запровадити санкції проти Росатому

П’ятий президент України, народний депутат (фракція “Європейська солідарність”) Петро Порошенко під час свого візиту на Чорнобильську АЕС закликав міжнародне співтовариство запровадити санкції проти керівництва Росатому та працівників російської компанії, які брали участь у захопленні українських АЕС.

“З 24 лютого до 31 березня росіяни тримали в заручниках і нацгвардійців, яких вони потім забрали полоненими, і персонал станції (ЧАЕС-ІФ), який не здався, не передав управління… Представники росії, які намагалися перехопити контроль над станцією, були представники Росатому. Хто-небудь може відповісти, чому Росатом не під санкціями? Чому представники, які були тут, не під санкціями? Чому вони не покарані за створення ядерної загрози світу? Якби не наші хлопці, що б тут було, ніхто не може собі навіть уявити”, – цитує Порошенка пресслужба “Євросолідарності”.

П’ятий президент зазначив, що представники Росатому мають перебувати під санкціями і за їхні дії на Запорізькій АЕС, яка знаходиться на тимчасово окупованій території України.

“У мене прохання і до української влади, і до наших міжнародних партнерів: терміново поставте питання про поширення санкцій на керівництво, працівників та структури Росатому”, – наголосив нардеп.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.