Резніков: В армії розпочалася «демілітаризація» посад

У паралельному існуванні двох управлінських структур, які складаються з військових, немає сенсу.

Про це йдеться в інтерв‘ю міністра оборони Олексія Резнікова інформаційному агентству AрміяInform.

У Міноборони України розпочали поступову «демілітаризацію» посад. Відтак цивільні зможуть займати ті пости, які не потребують військової компетенції.

«В Міністерстві оборони вже почалась поступова «демілітаризація» посад. Військові посади будуть збережені лише там, де вони дійсно необхідні, де потрібні військові компетенції. Системне рішення – ухвалення закону, який завершить розподіл повноважень і встановить чітку вертикаль управління. Проєкт уже готовий і невдовзі буде запропонований на розгляд парламенту», – сказав він.

Резніков також додав, що модель, яку він хоче створити в Україні у процесі євроатлантичної інтеграції, може ефективно працювати при поєднанні цивільних і військових компетенцій.

Міністр зауважив, що в паралельному існуванні двох управлінських структур, які складаються з військових, немає сенсу, адже ці структури будуть дублювати функції та постійно з‘ясовувати, хто з генералів головніший.

Наступним кроком після «демілітаризації» планується затвердження нової структури Міністерства, яка буде складатись з трьох компонентів:

  • Чіткий розподіл підрозділів на тих, що виробляють політику та імплементуючі;
  • Функції, важливі для діяльності сектору оборони будуть виокремлені в окрему функцію управляння людським потенціалом;
  • Буде створено 5 міжструктурних комітетів для впровадження управлінських практик. Це дозволить залучити фахівців, необхідних для вирішення тих чи інших завдань.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.