В Україні відзначатимуть День прав людини

Щороку 10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини (Human Rights Day).

Сьогодні, 9 грудня 2022 року президент Володимир Зеленський підписав указ  №854/2022, яким установив щорічно 10 грудня відзначати в Україні День прав людини.

«Установити в Україні День прав людини, який відзначати щороку 10 грудня», – ідеться в документі, опублікованому на сайті глави держави.

Зазначається, що рішення ухвалене «з метою утвердження і забезпечення прав і свобод людини, що є головним обов’язком держави, посилення консолідації українського суспільства, підтримуючи рішення Генеральної Асамблеї ООН про відзначення 10 грудня на честь ухвалення Загальної декларації прав людини Дня прав людини».

Нагадаємо, що День прав людини — міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генасамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.

Загальна декларація прав людини є видатним документом в історії людства. У ньому закріплено, що права людини – невід’ємний елемент людської особистості і людського буття.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.