Майк Помпео звинуватив Іран через катастрофу українського літака

Глава Держдепу Сполучених Штатів Майк Помпео виступив із заявою з приводу річниці авіакатастрофи українського літака МАУ в Ірані.

Інформація була опублікована на офіційному порталі Державного департаменту США.

Подробиці. За його словами, представники Тегерана навіть у 2021 році відмовляються здати винних і покарати їх за всією суворістю закону.

Помпео зазначив, що іранська влада провела розслідування, але все, що вони змогли надати – це вибачення, які нікому не допомогли. Держсекретар підкреслив, що іранські військові продовжують робити вигляд, що це була помилка, вони уникли покарання за навмисне скоєний злочин. За словами Майка Помпео, члени КВІР повинні понести відповідальність за смерть 176 пасажирів і членів екіпажу. Замість цього протягом усього розслідування «режим продовжує захищати тих, хто винен і повинен відповісти перед законом».

Керівник Держдепу США висловив співчуття усім людям, які втратили своїх рідних і близьких в цій катастрофі.

Читайте також: Данілов: Не всі партнери України насправді були партнерами

Нагадаємо. Літак МАУ був збитий 8 січня 2020 року незадовго після зльоту з Тегерана двома ракетами класу «земля-повітря». В результаті загинули всі 176 осіб, які перебували на борту літака.   Іран взяв на себе відповідальність за збиття українського літака, однак продовжує наполягати на тому, що це була помилка. В Ірані стверджують, що крім людської помилки, зіграв фактор збою в системах ППО.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.