«Без зайвого шуму»: Степанов призначив одіозного ексрегіонала директором Національного інституту раку

Сьогодні, 10 березня, розпочинає роботу новий директор Національного інституту раку Андрій Шипко. Він був заступником Вілкула, голосував за диктаторські закони у 2014 році, є учасником корупційних схем. Але і це ще не все…

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Стефанішина зазначила, що новий директор Національного інституту раку Андрій Шипко є фігурантом корупційних розслідувань.

«Сьогодні по-тихому й без зайвого шуму міністр віддав один із ключових медичних закладів країни в руки Андрія Шипка», – написала Стефанішина.

Вона нагадала, що Шипко був заступником Юрія Вілкула (батька колишнього віце-прем’єр міністра України уряду Азарова – Олександра Вілкула) у Дніпропетровській обласній раді. Крім того, голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року (мали на меті обмежити права громадян, надати органам державної влади більшу свободу дій у сфері покарання учасників акцій протесту – ред.).

«15 років працює винятково на державних посадах, має розкішні будинки, квартири, багато нерухомого майна та елітних авто», – додала вона.

Стефанішина нагадала, як влітку катер Шипка на величезній швидкості протаранив сусідній катер і зник із місця події, навіть не спробувавши допомогти людям, які стікали кров’ю.

Згадала також про те, як у 2013 році, коли Шипко ще був народним депутатом, він «рішав» питання «ліцензування медпрактик».

Стефанішина зазначила, що щорічний бюджет Інституту складає 220 млн грн. Додатково медзаклад цьогоріч має 1,5 мільярда на ремонт і створення клінічної бази.

«Ними пан Шипко буде розпоряджатися на пару з міністром Степановим. У цьому Інституті щорічно лікуються від онкології тисячі пацієнтів з усієї України. І тепер їхні життя опиняться в руках цієї людини», – підкреслила вона.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.